Har ni provat använda er av flyttstädning?

flyttaJag har nyligen hjälpt min bror med familj att flytta från en liten trångbodd lägenhet till en villa lite mer utanför staden och i ett lugnare område. Det var en rätt hektiskt dag som avsattes till detta så det tog sådan tid att köra mellan ställena så vi försökte effektivisera lasten så att vi endast behövde köra två gånger. Det gick faktiskt rätt bra och det som var kvar sen var bara några mindre bananlådor med böcker, gammalt studiematerial och i min mening skräp 🙂

Min underbara bror bjöd sedan på pizza som kanske aldrig har smakat så gott som just då. Det uppskattades verkligen och när vi satt ner i det nya stället efter sista lasten så fasades jag över den städning som nu låg framför dem. Jag kunde inte motstå att fråga om det då det bara var två dagar kvar tills nyckeln skulle lämnas över. Men tydligen hade han tittat på flyttstäd i Stockholm och en firma som skulle komma redan morgonen efter var bokat och klart. De hade t.o.m. redan fått en nyckel så det enda han behövde se till att göra var att ta en sväng förbi lägenheten och lasta in det sista som var där.

Det fick mig att inse hur praktiskt det är med flyttstädning och att när man väl gjort att slit med att packa ner och flytta till nästa boende så är det rätt skönt att slippa flyttstädningen och endast fokusera på att komma till rätta i det nya boendet. Givetvis är priset en faktor att ta hänsyn till här men det skulle tydligen inte vara så dyrt och efter att själv spanat in priserna för detta så är jag positivt överraskad. RUT-avdraget gör mycket här och utan det hade nog avsevärt fler valt att städa själv.

Så städfirman kommer redan på morgonen och städar lägenheten och innan de sticker låser de dörren och stoppar in nyckeln i postinkastet enligt överenskommelse. Det enda min bror behöver göra sen är att gå igenom städningen och eventuell fixa till sånt som de antingen inte kunde fixa eller om de mot förmodan missat något.

Har ni använt flyttstädning någon gång? Har ni positiv erfarenhet av detta och har ni kunnat nyttja RUT-avdraget? Kommentera gärna och berätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *