Låna pengar snabbt vid akut situation?

Hur skulle ni göra om ni behövde låna pengar snabbt vid en akut situation? Har ni familj och vänner som ni kan vända er till om en kris skulle uppstå? Eller känner ni lite som jag att man vill kunna stå på egna ben och väljer andra alternativ?

Jag har inte själv hamnat i en situation där jag behövt låna pengar snabbt men jag har föreställt mig det. Som tur är har jag lite sparpengar i form av en buffert och jag har väl något som är tänkt att vara ett långsiktigt sparande även om det känns lite hopplöst när jag inte tycker sparkapitalet växer snabbt nog.

Men om jag skulle hamna i en kris där jag tvingas behöva låna pengar så vet jag inte riktigt vad jag skulle göra. Jag har både familj och vänner som antagligen skulle ställa upp med en hel del men jag har en känsla och ett behov av att visa att jag kan stå på egna ben och inte ska behöva andra hjälp så jag vet inte om jag hade valt att gå till dem mer än som en sista utväg.

Detta har fått mig lite att fundera på vilka alternativ man har. Ett alternativ är att gå till banken eller ansöka online om ett privatlån men det är ofta ganska lång ansökningstid på det. Det är inte så att jag har pengarna imorgon direkt utan kanske i nästa vecka som bäst.

De alternativ som finns kvar är då mikrolån och snabblån som är krediter med lite högre ränta. Där får man normalt sätt pengarna senast nästkommande vardag vilket gör att om man står inför en kris så kan de föra över pengar lika snabbt som en vän eller familjemedlem.

Det är dock ett faktum efter att tittat på lånidag.nu att man bör inte ta dessa krediter om man inte kan betala tillbaka snabbt. Det går fort att bli godkänd och få ut pengarna men samtidigt vill man inte dra ut på återbetalningen en längre tid. Det krävs att den kommande lönen eller i värsta fall den nästkommande täcker upp skulden här.

I min värld blir därför ett snabblån följt av ett privatlån det mest logiska för att snabbt få ut pengar vid en kris. Privatlånen täcker skulden för snabblånet och på så vis löser man den dyrare krediten med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *