Val av matkasse inte så enkelt

Jag har sedan ett tag tillbaka funderat på att börja med matkasse för att täcka kvällsmaten under vardagarna. Det är framför allt då jag har som minst tid att spendera på att laga mat och när man kommer hem från jobbet har man ofta annat att dra i också vilket gör att det hade varit väldigt skönt att slippa stå och laga mat då.

Fördelarna med matkasse är många och testar har även visat att det inte är mycket dyrare än att köpa maten själv och att det helt enkelt rör sig om väldigt få kronor och med all tid man sparar är det helt klart värt det.

Den största boven rent tidsmässigt är såklart att storhanda själv inför veckan. Ett sådant besök tar ganska enkelt över en timme i affären för mig och då vet jag ändå redan vad jag ska handla. Stressar jag kanske jag kan få ner det till 40 minuter allt inräknat men då är det tempo som gäller.

En annan aspekt som äter tid som man slipper med matkasse är att planera vad man ska äta under veckan. Vilka rätter ska det tillagas och vad behövs för detta. Vill man ha fantasi här så inte samma maträtter återkommer för ofta rör det sig ofta om en ganska seg planering som lätt tar en timme eller längre den också.

Detta är för mig värdefull tid och orsaken till att jag nu börjat titta på matkassar. Jag inbillar mig att jag nu istället kan besöka min livsmedelsbutik på torsdagen eller fredagen och handla det som behövs för helgen och frukost + basvaror för en vecka framåt. Det är ett besök som tar 15-20 minuter istället och betydligt roligare och inte all lika stressigt.

Allt om matkassar

När matkassen kom förutsåg jag att det skulle bli kanske 20% dyrare än att köpa allting själv. Nu verkar det inte som att så är fallet och orsaken till att det bara är lite dyrare kan man såklart spekulera över. Men det är trots allt ett koncept som går att effektivisera väldigt bra från butikens sida eller vem som nu tillhandahåller tjänsten.

Nu när jag jämfört matkassar från City Gross, Linas Matkasse och andra leverantörer så vet jag inte alls var jag ska välja. Jag misstänker att detta kanske är tjusningen lite att där faktiskt finns olika alternativ. Här finns liksom matkassar inriktade till barn, ekologiska, vegetariska och även viktväktarna hos City Gross.

Kanske kan det bli kul att rotera lite bland alternativen men priset kommer såklart styra lite också. Däremot tycker jag det är väldigt bra att de vegetariska alternativen är billiga och bra. Det gör att man kan känna sig mer nyttig och hälsosam samtidigt som man låter leverantören av matkassen ta fram recepten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *