Synd att biosoffor är så hemskt fula

Jag besökte min bror nu inför jul då vi inte kommer fira Julafton tillsammans och han har byggt ett biorum som han kallar det. Personligen tycker jag inte det känns som en biograf så jag skulle nog kalla det för ett lyxigt TV-rum eller något. Fast till hans försvar så sa han att han hade en hel del kvar att göra i rummet innan det var helt färdigt.

Rummet är inte superstort men jag skulle estimera det till runt 25 kvadratmeter där han nästan direkt i öppning valt att placera en biosoffa. Jag visste inte ens att biosoffa var ett namn men tydligen är det en speciell typ av soffa anpassad för film- och TV-tittande.

Något i denna stil hade han köpt fast mer rak modell och fyra sittplatser.

Biosoffan är riktigt ful och är helsvart i konstläder där varje sits är separat och ser ut mer som fyra fåtöljer eller kanske t.o.m. en bilstol. Rent spontant tyckte jag det var konstigt då han lika gärna hade kunnat placera en snygg soffgrupp vilket dessutom stärktes när han berättade att soffan hade kostat 20 000 kr. Helt galet tyckte jag även om den har namnet ”biosoffa”.

Däremot måste jag säga att jag blev väldigt förvånad när jag provade den. Man känner sig som en kung när man sitter i den och den är riktigt skön. Direkt till sidan om sig har man plats för dricka och snacks och det var väl först när jag satt där som jag började förstå tjusningen i det. Jag hade väl aldrig själv byggt ett dedikerat biorum för jag tycker det är lite konstigt. Oftast när jag kollar på TV vill jag även ha det sociala med den jag tittar med och jag tycker nog att biosoffan tar bort det lite.

Lovade att komma förbi och se en riktigt bra film med honom nästa år så jag får väl uppleva hur biosoffan är ”in action” så att säga. Han föreslog att vi skulle se The Magnificent Seven som kommer ut på Blu-ray i slutet på Januari och det låter väl inte alls som någon dum idé för mig. Jag har inget emot en bra actionrulle då det sällan brukar innebära att jag sitter och har tråkigt i soffan.

Det ska bli kul att jämföra hur detta är mot en riktigt biosalong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *