Weekendresa i sommar

Jag har inte bokat någon resa i sommar än även om jag lovade mig själv att jag skulle resa iväg på minst en weekend.

Vädret har varit så enastående bra i maj och det har fortsatt vara någorlunda bra i juni också så jag har lite glömt bort att boka in en resa. Man kan säga vad man vill om att vara hemma på sin semester men Sverige är inte så dumt när vädret är bra.

En sol och bad semester känner jag därför inte är lika aktuell och jag tar nästan hellre en sådan resan på hösten om sommaren varit sämre eller på vårkanten när man är trött på vintern.

Jag har istället funderat på att sticka iväg på en weekendresa och upptäcka någon stad i Europa under 4 dagar eller så. Berlin var länge ett tänkbart alternativ men jag kommer nog inte åka dit.

Istället väljer jag mellan Paris, Barcelona och Budapest. Budapest är en rätt trevlig stad som har ganska låga priser på god dryck och mat. Det är också en väldigt fin stad och perfekt för att spendera några dagar i.

Det som inte talar för Budapest är att jag var där 2 dagar 2010 och även om jag kände att jag ville tillbaka så är det ändå något som gör att man kanske mer lutar åt ett nytt resmål.

Barcelona och Paris blir en lite dyrare resa misstänker jag men det är också mycket större städer. Jag har varit i båda två men det var nog 15 år sedan jag var i Paris och jag vill gärna dit igen. Barcelona har jag inte besökt än så det är helt klart något som lockar mig.

Jag har tidigare använt Hotellspecialisten när jag bokat hotell då deras tjänst är enkel och prisvärd. De verkar tyvärr erbjuda bokningar av hotell i Budapest än. I Budapest kan man bo väldigt billigt och det är såklart lockande för jag kan då lägga mer av min budget på annat.

Om jag reser till Barcelona känner jag att man kanske lägger sig en dag på stranden och vill man ta en kvällsdopp går det bra om hotellet inte är allt för långt ifrån stranden. Alternativet är att ha ett hotell som har en pool och jag vet att det finns riktigt fina hotell som har takpool med fin utsikt över staden.

Besöker jag Paris tänker jag inte ligga i någon pool alls faktiskt utan det blir istället att ta ett hotell med bra läge, nära mysiga gator och där man kan utforska Paris små juveler med allt från små butiker till caféer. Däremot hade det varit trevligt med ett hotellrum som har balkong i Paris och där man kanske kan slå sig ner en stund med en god drink och känna pulsen från staden.

Jag borde dock bestämma mig snart var jag vill resa. Flygbiljetterna skiljer sig inte så enormt så det är levnadskostnaden och hotellpriserna som avgör kostnaden för min resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *