Låna pengar snabbt på Valborg & Första maj

Imorgon är det valborg och i framförallt studentstäderna Lund och Uppsala blir det ofta stor uppslutning. I Lund brukar en bra bit över 20 000 personer samlas i stadsparken och det börjar redan väldigt tidigt på morgonen och först i början på kvällen börjar det glesna när folk flyttar firandet vidare.

En konsekvens av det populära firandet är att Systembolagen i Lunds stad alltid har stängt på Valborgsmässoafton oavsett vilken dag det infaller på. I år blir det en söndag så just i år spelar det inte så stor roll men de åren de provat att ha öppet har tåg från stadsparken till Systembolagen existerat.

Oavsett hur man väljer att fira Valborg och hur stort man vill göra firandet så är det vanligt för många att få brist på pengar trots att löningen nyligen inträffat. Hyran är nyligen betald och man kanske har missat att flytta pengar eller helt missbedömt situationen.

Om man behöver låna pengar snabbt på valborgsmässoafton så bör man vända sig till någon form av snabblån för att snabbt låna pengar som har en direkt utbetalning till bankkonton. Här gäller det dock att man väljer att låna från en långivare som kan betala ut direkt till just din bank men om du har någon av de större bankerna som Swedbank, Nordea eller Handelsbanken så kommer du hitta någon som passar dig.

För några år sedan var jag med om just detta när vi skulle ut på kvällen. Någon saknade pengar helt och hållet på sitt konto och tänkt hoppa över det men grupptrycket var stort och det slutet med att han följde med. Tanken var först att han skulle låna av oss andra men han sa att han fixar det. Då trodde vi först att han skulle föra över pengar från något annat konto till sitt egna men det han gjorde var att använda sig av ett snabblån. Onödigt dyrt tyckte vi som var villiga att ligga ute med pengar över helgen.

Men då berättade han att man kan låna pengar och ångra sig genom att använda distansavtalslagen vilket ger 14 dagars öppet köp. Hans plan var alltså att efter helgen ta ut pengar från sitt sparkonto och ångra lånet för att då slippa betala avgifterna i samband med detta. I och med att det är en storhelg som Valborg så kan man ångra lånet med enkla förklaringar och tydligen gäller detta oavsett vilken långivare du väljer.

Hur som helst så finns det bra möjligheter för dig som vill låna pengar på Valborg om du skulle behöva. Det krävs förvisso precis som med alla andra lån att du har en fast inkomst, inga skulder hos Kronofogden, är minst 18 år gammal etc. Men kvällen och dagen behöver inte vara förstörd bara för du gjort en miss eller har tillfälligt ont om pengar.

Vi har tidigare skrivit om smslån med direkt utbetalning också och hur du får svar på din ansökan direkt. Du kan läsa den artikeln här.

Om du vill lära dig mer om snabblån och andra blancolån så kan du vända dig till Finansinspektionen eller Konsumentverket om du är osäker på vad som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *