Öka motivationen med en ny träningsklocka

Det är ingen hemlighet att hösten har kommit och vädret känns avsevärt mindre attraktivt och lockande än vad det gjorde för en månad eller två sedan. Jag har redan börjat dra ner på träningen vilket jag känner att jag måste göra något åt.

Det är liksom nu det gäller och det är nu man inte ska sluta träna! Jag har gjort detta felet förr att sluta träna helt under november och inte komma igång igen förrän i februari eller mars. Då har man ett par månader eller mer bara för att hitta tillbaka där man var innan.

Jag har inte riktigt lagt av än eller egentligen ganska långt ifrån men jag märker att jag tagit bort lite powerwalks och jag hoppade även över en träningsrunda idag för att jag inte kände för det. Så något måste göras för att hålla motivationen uppe och jag tror det är dags att pensionera min 3 år gamla pulsklocka som jag använder frekvent när jag tränar (framför allt löpning då).

garmin-630Jag har ingen jättebra koll på träningsklockor måste jag erkänna men det verkar finnas en hel del intressanta modeller ute som jag lockas av. Kanske en Garmin Forerunner 230 eller 630 hade varit något för mig. Jag tycker att de är snygga, verkar ha bra funktioner och så.

Min gamla GPS-klocka var en av de första modellerna med inbyggd GPS tror jag för jag vet att det fanns träningsklockor av samma modell som inte hade det inbyggt. Batteritiden är rätt kass på den i och med detta men vad jag kan se är detta mycket bättre idag. Jag satsar på att springa mitt livs första marathon nästa år och jag tror faktiskt inte ens att min klocka klarar av att vara igång så länge som 4 timmar med GPS aktiverat medan de nyare modellerna verkar ligga på allt från 8 till 12 timmar med GPS.

Jag får ser vad jag gör men Polar och Garmin verkar ha de modeller som jag är mest sugen på. Jag är heller inte speciellt sugen på att lägga mer än ca 3000 kr och då tycker jag dessa märken har bäst modeller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *