Outfits för en 80-tals fest

Har du någon gång blivit bjuden på en 80-tals fest? Jag har tyvärr inte blivit det förrän nu och i en härlig retroanda funderar jag nu över vad man kan tänkas ha på sig. Det finns en hel del kläder från 80-talet att välja på och jag vet faktiskt inte alls vad som hade passat bäst.

Lite oroväckande så är den första tanken 80-talets träningsoutfits där den mer moderna musikvideon på låten Call on me från Eric Prydz kommer upp i tankarna. Det hade förvisso varit ganska kul att klä ut sig med det fast med lite starkare färger för att verkligen lyfta fram neon-åren.

En annan källa till stark inspiration för 80-talet är att vända sig till Pinterest där det verkligen bjuds på mycket åt de tankarna jag hade från början. Kul att man minns de symboliska 80-tals outfits som blivit populära i alla fall 🙂

Jag minns knappt 80-talet själv och de bilder man har kommer förmodligen på de foton man sett på sig själv som väldigt liten. Dessutom var det i slutet på decenniet så det kanske till och med är så att det är lite 90-tals inspirerande.

Något jag sett bilder på är de matchande joggingdräkterna. Jag vet inte om det var något typiskt för 80-talet men gud så  hemskt det är haha där båda parter bär fullt synkade träningsoutfits och gärna på en campingplats med husvagn.

80-talet är på många sätt roligare än både 70-talet och 90-talet. Jag vet inte om det blivit ikoniskt för mig på något vis för att jag är född då men jag gillar verkligen 80-tals kläder och deras outfits. Det blir väldigt roligt tema på en fest i alla fall och jag tror faktiskt att de flesta på festen kommer att vara födda på just 80-talet. Det är möjligt att där är några 90-talister på festen då det är svårt att avgöra ålder på Facebooks profilbilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *